Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Nederland – Oostenrijk: 0 – 1

Nederland – Oostenrijk: 0 – 1

Met de 770 pk sterke Scania 770 S heeft Felbermayr Transport- und Hebetechnik GmbH & Co KG een wereldprimeur in zijn vloot. Het is de eerste 770 S 8x4/4 zwaartransporttrekker die gebouwd is. En daarmee zijn de Oostenrijkers de Nederlanders een stap voor. Voor de moeilijkste taken vertrouwt 's werelds meest gerenommeerde specialist voor zwaar en speciaal transport op de legendarische kracht van de Scania V8-motor.

Met de levering van de vierassige Scania 770 S is niet alleen de krachtigste in serie geproduceerde truck in gebruik, maar ook 's werelds eerste heavy-duty trekker van het nieuwe model. Voor het Oostenrijkse zwaartransportbedrijf Felbermayr uit Wels is de ‚King of the Road‘ een boegbeeld voor innovatie en toekomstgerichtheid.

Uiteraard zijn prestaties belangrijk voor ons omdat we zeer zware ladingen transporteren. Het is daarom noodzakelijk dat we dergelijke voertuigen in gebruik hebben”, benadrukt CEO Horst Felbermayr. Betrouwbaarheid en hoge prestaties zoals die van de Scania 770 S zouden voor zijn bedrijf eenvoudigweg noodzakelijk zijn om de meest veeleisende transporttaken en de meest uiteenlopende eisen van de klant optimaal te vervullen. Met de nieuwe toevoeging aan de Felbermayr-vloot zet het bedrijf een 15-jarige samenwerking met Scania voort. Gedurende deze tijd heeft de transportspecialist met succes ongeveer 300 voertuigen met de Griffioen in hun logo gebruikt.

50 jaar Scania Oostenrijk

Voor Manfred Streit, directeur Scania Oostenrijk, is de levering van de Scania 770 S aan Felbermayr een nieuwe mijlpaal, zowel in termen van klantrelaties als voor Scania Österreich Ges.m.b.H., dat in 2021 haar 50e verjaardag zal vieren. “De Scania 770 S is voorbestemd om de meest gecompliceerde taken in de zeer gevoelige transport- en logistieke sector op te lossen. State-of-the-art technologie, state-of-the-art transmissie - gewoon het krachtigste serietruck op de markt”, zegt Manfred Streit.

Met een maximaal koppel van 3.700 Newtonmeter heeft de Scania 770 S A8x4/4NB een totaal treingewicht van 175 ton. Naast alle kracht en transportcapaciteit stelt de ‚King of the Road‘ ook normen op het gebied van brandstofverbruik en rijcomfort. De V8-motor is grondig herzien en is, afhankelijk van de uitvoering, drie tot zes procent zuiniger dan de vorige generatie. En ook in het interieur biedt de Scania chauffeurs nog meer comfort: naast het nieuwe cabinedesign en de verbeterde bediening biedt hij ook een feelgood-voorziening zoals een tv, koelkast, magnetron en koffiezetapparaat - bijna alles is mogelijk.

Ook in de werkplaatsen van Felbermayr worden opties opgebouwd: Voor de automatische smering van bijvoorbeeld koppelschotels en veerbouten in de asophangingen is een centraal smeersysteem aangebracht. Voor de talrijke speciale taken van dit voertuig is ook geschikte verlichting nodig om werkgebieden te verlichten, bijvoorbeeld voor laden en lossen en voor transportbewaking. Alles moet immers geschikt zijn voor veeleisend gebruik.

Een klasse apart

Chauffeur Andreas Hintringer is blij om als eerste met deze bijzondere trekker te mogen rijden. Tot nu toe is hij op pad geweest met een Scania S 730, waarmee hij 90.000 kilometer per jaar aflegt en die hem nooit in de steek heeft gelaten. Op het bedrijfsterrein van Felbermayr is zijn oordeel al na enkele meters rijden met de Scania 770 S duidelijk: “Een knaller! Dat is een klasse apart!"

Met 35 jaar ervaring is het vermogen van de V8-motor legendarisch voor de professional. Wat hem vooral aanspreekt in zijn werk is de afwisseling en de uitdaging. Regelmatig door Europa rijden met 150 ton en meer vereist rijvaardigheid. Scania rijcomfort en betrouwbaarheid zijn de troeven. Bij bijzondere transporten met het voertuig tot 37 meter lang moet immers een grote verscheidenheid aan voorschriften worden nageleefd met betrekking tot de begeleidingsvoertuigen. "Elke meter is voorgeschreven, maar soms zijn wegen onvoorspelbaar geblokkeerd", legt Felbermayr-chauffeur Hintringer uit. Maar de professional kan dergelijke situaties gemakkelijk aan, ze horen immers bij het werk. Om voorop te lopen bij 's werelds eerste levering van een Scania 770 S heavy-duty trekker is veel spannender.

 

Voor meer informatie: Scania