Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

SMP Parts sluit zich als volwaardig lid aan bij Open-S Alliance

SMP Parts sluit zich als volwaardig lid aan bij Open-S Alliance

SMP Parts het volgende lid van de Open-S Alliance en de derde fabrikant van draaikantelstukken en snelwissels die een volwaardig lidmaatschap aangaat.

De vraag naar volautomatische snelwissels op graafmachines blijft wereldwijd groeien. Open-S is de algemene standaard voor de hydraulische interface tussen snelwissel, tiltrotator en aanbouwdelen. Met een open standaard kunnen machinisten en aannemers gemakkelijker snelwissels, draaikantelstukken en uitrustingsstukken kiezen van fabrikanten die aan de norm voldoen, en erop vertrouwen dat ze zullen samenwerken.

SMP Parts is fabrikant van draaikantelstukken en snelwissels voor graafmachines. Het bedrijf is actief in Zweden, Noorwegen, Finland, Denemarken, Duitsland, Engeland, Spanje, de VS en de Benelux, met in elk land een aantal dealers. In Nederland en België is Pladdet actief als dealer voor SMP Parts. Alle ontwikkeling en productie worden uitgevoerd in het hoofdkantoor en de fabriek in Ilsbo, Zweden.

Standaardisatie is een belangrijk onderdeel van het verbeteren van zowel de gebruikerservaring als de verhoogde veiligheid van onze klanten. Door lid te worden van de Open-S Alliance nemen we onze verantwoordelijkheid in het creëren van één wereldwijde standaard waarbij de veiligheid van producten nooit in gevaar mag komen”, zegt Patrik Lindqvist, CEO en President van SMP Parts.

We hebben bij SMP Parts een duidelijk doel om een ​​van de leveranciers te zijn die deel uitmaken van de Open-S Alliance, juist omdat het zowel onze concurrentiepositie vergroot als omdat het onze eindklanten meer mogelijkheden geeft om SMP-producten te gebruiken“, zegt Mattias Andersson, Chief Technical Officer bij SMP Parts.

De Open-S Alliance is een fabrikantonafhankelijke organisatie die zich inzet voor de wereldwijde uitwisselbaarheid van hydraulisch aangedreven uitrustingsstukken en aanbouwdelen voor graafmachines. Lidmaatschappen zijn er in drie niveaus gaande van volledig lid, geassocieerd lid tot ondersteunend lid, afhankelijk van of Open-S-producten zijn ontwikkeld, in-house geproduceerd of ingekocht. SMP Parts treedt toe als volwaardig lid.

Deze standaardisatie is de afgelopen twee jaar aan de gang geweest met als doel;
-Verhoog de veiligheid en efficiëntie voor eigenaren van graafmachines, machinisten en grondpersoneel dankzij de uitwisselbaarheid van hydraulische uitrustingsstukken
-Creëer een concurrerende en open industriestandaard die niet wordt gecontroleerd door een enkele producent
-Creëer een standaard die gebruiksvriendelijk is en voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
-Creëer een uniforme productiestandaard voor afmetingen en toleranties
-Maak het kostenefficiënt om kopplaten en adapters achteraf aan te passen aan gebruikte en nieuwe bakken en uitrustingsstukken

We zijn verheugd SMP Parts als volwaardig lid te verwelkomen. We verwachten dat er meer leden zullen toetreden naarmate de standaard internationaal groeit en er gesprekken gaande zijn met meer fabrikanten die willen toetreden”, zegt Stefan Stockhaus, voorzitter van de Open-S Alliance.

 

Voor meer informatie: Open-S