Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Van geel naar rood: Het begin van een nieuw tijdperk

Van geel naar rood: Het begin van een nieuw tijdperk

Yanmar Compact Equipment heeft Premium Red gelanceerd voor al zijn machines wereldwijd - een echte blikvanger! De Premium Red-machines werden in 2020 voor het eerst op de Noord-Amerikaanse markt gelanceerd. Met de introductie van het nieuwe ontwerp in de EMEA (Europa, Midden-Oosten, Afrika), AOLA (Azië exclusief Japan, Oceanië, Latijns-Amerika) en Japan markten, voltooit Yanmar de metamorfose van zijn machines. De nieuwe premium rode kleurstelling brengt de compacte machines in lijn met het corporate design van de Yanmar Group.

"Onze dealers en klanten zijn erg te spreken over de nieuwe kleur", zegt Jeff Pate, Sales Director, Yanmar Compact Equipment North America. “Iedereen heeft het gevoel dat de Premium Red ieders aandacht trekt op de bouwplaats. Net zoals de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze producten zich onderscheiden van de concurrentie, valt ook de kleur uit de zee van gele machines van onze Noord-Amerikaanse concurrenten op."

De overstap van het bekende Yanmar-geel is meer dan alleen een cosmetische kleurverandering. Deze wijziging heeft een diepere betekenis voor Yanmar Compact Equipment.

Duidelijke productstrategie

"Yanmar Compact Equipment verandert", legt CEO Giuliano Parodi uit. “Ons doel is om wereldmarktleider te worden voor compacte machines en, met de steun van onze handelspartners, duurzame bedrijfsoplossingen te leveren voor onze klanten en de bedrijven waarin ze actief zijn. Onze acquisities van de afgelopen jaren zijn nu volledig geïntegreerd in de manier waarop Yanmar CE werkt, met gedeelde processen en klantgerichtheid in ons gehele uitgebreide product- en serviceportfolio. Met Premium Red geven we het duidelijke signaal dat we een bedrijf zijn met een duidelijke productstrategie. Onze verandering gaat veel verder dan onze machines: we stellen onze hele manier van denken en werken in vraag, om onze producten, ons bedrijf en ons merk verder te transformeren en een nog grotere toegevoegde waarde voor onze klanten te creëren."

Als onderdeel van de productomschakeling evalueert Yanmar CE momenteel verschillende alternatieve brandstof- en aandrijftechnologieën. Onlangs werd het eerste prototype van een elektrische minigraafmachine gepresenteerd: de nieuwe SV17e. De minigraafmachine heeft de nieuwe kleur Premium Red en is gericht op klanten op de Europese markt in het 1,5 tot 2,0 ton segment.

"Ons prototype is van groot belang omdat het bewijst dat we ook op het gebied van elektrificatie vooruit kunnen komen met de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze bekende conventionele motortechnologie", legt Cedric Durand, Director Product Management EMEA, uit.

Teken van zelfvertrouwen

Als onderdeel van de transformatie van het bedrijf blijft Yanmar Compact Equipment investeren in zijn productie-infrastructuur en in de uitbreiding van zijn wereldwijde dealernetwerk - voor een grotere klantnabijheid, kortere levertijden en verbeterde service. Nauw verbonden met deze investeringen is het creëren van een uitzonderlijke klantervaring.

"Onze overstap naar Premium Red in al onze producten duidt duidelijk op een verandering en we zijn ervan overtuigd dat onze klanten ook andere veranderingen zullen opmerken", zegt Elsie De Nys, Global Director Channel and Brand Development. “We streven ernaar om de leider te zijn, niet alleen met de machines, maar ook met de klantervaring. En we werken er hard aan om dicht bij onze klanten te staan ​​om nieuwe en innovatieve manieren te vinden waarop we hen toegevoegde waarde kunnen bieden."

De overstap naar het nieuwe Premium Red is tevens een teken van het zelfvertrouwen van het merk Yanmar Compact Equipment en gaat hand in hand met de introductie van de nieuwe slogan Together We Build.

"Samen met onze handelspartners is het ons doel om sterkere relaties op te bouwen en een nog groter voordeel voor de klant te creëren", zegt CEO Giuliano Parodi. "De slogan 'Together We Build' benadrukt onze toewijding om Yanmar CE opnieuw te ontwerpen en, met de hulp van onze dealers, een nieuwe en opwindende ervaring voor onze klanten te creëren."

Er hangt verandering in de lucht bij Yanmar Compact Equipment, het frisse, nieuwe imago van de Premium Red-machines weerspiegelt het optimisme van het bedrijf. Het is een mijlpaal die staat voor het creëren van gemeenschappelijke doelen en ambities en voor een betere toekomst voor iedereen.

Importeurs voor België: Cebeko
  FM Bouwmachines
Importeur voor Nederland: Geert-Jan de Kok

         

Voor meer informatie: Yanmar