Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Bijzonder kostenefficiënte en duurzame nieuwe klasse compacte freesmachines van Wirtgen

Bijzonder kostenefficiënte en duurzame nieuwe klasse compacte freesmachines van Wirtgen

Met de Europese marktintroductie van de W 100 Fi, W 120 Fi en W 130 Fi, presenteert de koudfreesspecialist Wirtgen nu een drietal hoogwaardige compacte freesmachines van de volgende generatie in de klasse van één meter. Uniek in dit industriesegment zijn de innovatieve technologieën van de beproefde grote freesmachines uit de F-serie nu geïntegreerd in de compacte freesmachines van het bedrijf.

De première van Mill Assist en WPT in de éénmeterklasse

De drie voorladers met werkbreedtes van 1,0 m, 1,2 m en 1,3 m beschikken over de meest milieuvriendelijke motortechnologie die voldoet aan de Stage 5-norm voor uitlaatgasemissie. Alle drie de machines worden aangedreven door een ultramoderne John Deere-dieselmotor met een nominaal vermogen van 265 kW (360 pk). Wirtgen en John Deere hebben de koppelkarakteristiek van de motor nauwkeurig afgesteld om te voldoen aan de specifieke behoeften van het koude freesproces. Hierdoor verbruiken de machines aanzienlijk minder brandstof, zelfs bij het leveren van de hoogste productiviteit en het frezen tot een maximale diepte van 330 mm.

Aan boord zijn ook de digitale assistentiesystemen Mill Assist machinebesturing, Wirtgen Performance Tracker (WPT) en het Level Pro Active leveling-systeem. Als innovatiemotor heeft Wirtgen met zijn grote freesmachines al nieuwe maatstaven gezet voor kostenefficiënt en nauwkeurig frezen. Nu kunnen klanten uitkijken naar de voordelen van dezelfde hoge freesprestaties, efficiëntie en duidelijke documentatie in de klasse van compacte freesmachines.

Mill Assist voor efficiënter frezen

In de automatische modus selecteert Mill Assist de bedrijfsstrategie met de gunstigste balans tussen freesprestaties en bedrijfskosten. Dit verhoogt de freesprestaties en vermindert tegelijkertijd het brandstof-, water- en pickverbruik en de CO 2 -uitstoot.
De machinist van de freesmachine kan ook vooraf een van de drie alternatieve bedieningsstrategieën selecteren: 'ECO', 'Prestatie-geoptimaliseerd' of 'Frezenpatroonkwaliteit'. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om met een druk op de knop de gewenste freespatroonkwaliteit vooraf te definiëren op een schaal van 1 (grof) tot 10 (zeer fijn).

Mill Assist regelt ook automatisch het aandrijfsysteem. In combinatie met de dieselmotor kan een enorm breed spectrum aan toepassingen worden gerealiseerd door het toerental van de maaltrommel te verlagen of te verhogen. Het lage toerentalbereik zorgt voor een aanzienlijke vermindering van het brandstofverbruik en minimaliseert de slijtage van de pick-ups. In het bovenste toerentalbereik kan een hoogwaardig freespatroon worden bereikt, zelfs bij hogere oppervlakteprestaties.

WPT voor nauwkeurige documentatie van prestaties en efficiëntie 

Wirtgen Performance Tracker bepaalt automatisch en nauwkeurig de prestaties van het gebied, de freesvolumes en het brandstof- en waterverbruik van de machine, zonder dat externe landmeters op de bouwplaats nodig zijn. De machinist van de frees kan alle belangrijke prestatie- en verbruiksgegevens in de cabine in realtime bekijken en direct na voltooiing van de freesopdracht een automatisch gegenereerd rapport per e-mail naar de machine-eigenaar sturen. WPT is een optionele functie die ook op elk moment achteraf kan worden ingebouwd in reeds werkende compacte freesmachines.

Snelle herschikking voor een breed scala aan freestaken

Compacte afmetingen en geoptimaliseerd machinegewicht voor eenvoudig transport maken dit trio machines voorbestemd voor een groot aantal scenario's op de bouwplaats. De zeer wendbare koudfreesmachines zijn bijzonder geschikt voor freeswerkzaamheden waar de ruimte beperkt is, bijvoorbeeld in stadscentra of op parkeergarages. Door hun hoge productiviteit zijn ze ook ideaal voor het herstel van de oppervlaktelaag en het volledig verwijderen van toplagen op kleinere of middelgrote bouwplaatsen. Dankzij de mogelijkheid om de FCS-freeswalsen met verschillende pick-afstanden en werkbreedtes snel te wisselen, kunnen de compacte freesmachines van Wirtgen ook snel ter plaatse worden aangepast aan veranderende toepassingen.

State-of-the-art cockpit voor freesmachinsten

De nieuw ontwikkelde bestuurdersplaats kenmerkt zich door comfort, ergonomisch ontworpen bedieningselementen, een premium uitstraling en modern design. Het ideale overzicht van alle relevante werkgebieden die gebruikers van Wirtgen-freesmachines kennen, wordt geboden door de slanke wespentaille van de machines en maximaal vijf camera's. Het nieuwe 5-inch bedieningsscherm in de multifunctionele armleuning geeft alle machinerelevante informatie weer. Een andere slimme oplossing is de gemakkelijke toegang tot de frees aan de achterzijde die zich automatisch aanpast aan de machinehoogte. Hierdoor hebben machinisten ergonomische toegang tot de bestuurdersplaats in alle werkscenario's.

Importeur voor België: Wirtgen Belgium
Importeur voor Nederland: Wirtgen Nederland

 

Voor meer informatie: Wirtgen