Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Hitachi levert nu Leica machinebesturingen af-fabriek

Hitachi levert nu Leica machinebesturingen af-fabriek

Hitachi Construction Machinery (Europe) NV (HCME) breidt haar aanbod van connected machines uit door vanaf nu Zaxis-7-graafmachines van 10 tot 50 ton te leveren met in de fabriek geïnstalleerde oplossingen voor 2D- en 3D-machinebesturing van Leica Geosystems, onderdeel van Hexagon.

Doordat de oplossingen worden geïnstalleerd in de Hitachi-fabriek in Amsterdam, profiteren klanten van de garantie, uitgebreide tests die een optimale kalibratie van de machine garanderen en een professionele installatie.

Daarnaast hebben klanten de keuze tussen verschillende opties via hun geautoriseerde Hitachi-dealer en profiteren zij van een vereenvoudigd aankoop- en leveringsproces, doordat de financiering van zowel de machine als de aanvullende technologie voor machinebesturing van Leica Geosystems in één pakket kan worden gecombineerd. Dankzij deze samenwerking beschikken klanten ook over praktijktraining door Leica Geosystems bij levering van de machine. De oplossing van Leica Geosystems is speciaal ontworpen voor en werkt bewezen optimaal met Hitachi-graafmachines, waarvan de waarde gedurende de gehele lifecycle bij installatie door een OEM wordt vergroot.

Meer efficiëntie en gebruiksgemak

Door Hitachi graafmachines te voorzien van technologie voor machinebesturing van Leica Geosystems kan er op het werkterrein efficiënter worden gewerkt tegen lagere operationele kosten en kunnen taken op tijd, volgens de specificaties, binnen budget, veilig en duurzaam worden voltooid. Met de oplossing voor machinebesturing beschikken machinisten over een gebruiksvriendelijk systeem waarmee graafwerk snel en volgens het referentieontwerp kan worden uitgevoerd, van het eenvoudig egaliseren van hellingen tot blind en verzonken snijwerk. Het resultaat is meer inzetbaarheid en tevreden machinisten.

De volgende in de fabriek geïnstalleerde opties zullen verkrijgbaar zijn in combinatie met Hitachi-graafmachines: 2D-machinebesturing; 2D-gereed met steun en bedrading voor 3D, zodat klanten indien nodig kunnen upgraden naar 3D; en een volledige 3D-optie. Daarnaast kunnen in de fabriek gemonteerde tiltrotator-hulpstukken van Hitachi ook geheel in het systeem worden geïntegreerd.

Deze aankondiging past in de strategie van HCME om te verschuiven naar digitalisering en onze klanten oplossingen op maat te bieden”, aldus Ryo Kurihara, Manager Solution Linkage bij HCME. “Door gebruik te maken van een in de fabriek geïnstalleerde oplossing van Leica Geosystems kunnen machinisten direct na levering van de machine aan de slag. Daarnaast kunnen ondernemers gerust zijn dat het systeem voor machinebesturing is geïnstalleerd en getest en geheel wordt ondersteund door hun lokale Hitachi-dealer in samenwerking met lokale Leica Geosystems-specialisten.

Magnus Thibblin, president machinebesturing bij Leica Geosystems: “Samenwerking is essentieel voor het succes van bouwprojecten. Wij zijn ons bewust van het belang van partnerships en industriële samenwerking om aannemers van de nieuwste, goed toegankelijke technologieën te kunnen voorzien. Het is ons een genoegen om in samenwerking met Hitachi Construction Machinery (Europe) klanten te voorzien van direct vanuit de fabriek geleverde hoogkwalitatieve oplossingen voor machinebediening voor Zaxis-7 graafmachines.

Ryo Kurihara voegt daaraan toe: “HCME kijkt ernaar uit om haar klanten deze nieuwe optie te bieden, waarmee zij niet alleen tijd zullen besparen, maar tegelijkertijd hun Hitachi-graafmachines efficiënter en productiever op locatie maken. Door betrouwbare, klantgerichte oplossingen te bieden, streven wij ernaar om hun voorkeursleverancier van oplossingen te worden.

Importeur voor België: Luyckx NV
Importeur voor Nederland: Hitachi CM

 

Voor meer informatie: Hitachi