Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Nieuwe Cat 340 biedt de beste productie in zijn klasse

Nieuwe Cat 340 biedt de beste productie in zijn klasse

De nieuwe Cat 340 hydraulische graafmachine heeft een krachtigere motor, een breder spoor en een contragewicht van 7,5 ton om de productiviteit met 10% te verhogen ten opzichte van de Cat 336 van modeljaar 2020.

Het grotere vermogen en de stabiliteit, gecombineerd met de efficiëntie van het volgende generatie elektrohydraulische systeem, maken het de beste keuze in de klasse van 40 ton voor het verplaatsen van tonnen per uur. "De 340 bereikt een nieuw prestatieniveau", zegt Brian Abbott, wereldwijde productmanager van Caterpillar voor grote hydraulische graafmachines. "Onze toevoegingen maken de machine productiever en stabieler met grotere uitrustingsstukken, waardoor aannemers meer flexibiliteit hebben om een breder scala aan projecten uit te voeren."

Krachtig en robuust met minder onderhoud

De versterkte constructies van de nieuwe graafmachine zorgen voor een lange levensduur bij zware graaf-, laad- en hamertoepassingen. De 14 miljoen bedrijfsuren van de Cat C9.3B-motor getuigen van zijn betrouwbaarheid op lange termijn. Drie motormodi stemmen het graafvermogen af op de eisen van het werk en besparen tegelijkertijd brandstof. Power-modus levert maximaal vermogen om de meest veeleisende taken aan te kunnen; De Smart-modus stemt het motor- en hydraulisch vermogen automatisch af op de graafomstandigheden om het brandstofverbruik te verlagen. Door het motortoerental te verlagen tot een constant toerental van 1500 omw/min, minimaliseert de Eco-modus het brandstofverbruik.

Gesynchroniseerde olie- en brandstoffilterservice-intervallen van 1000 uur verminderen de uitvaltijd. De verlengde intervallen elimineren ook de arbeidskosten voor negen olie- en brandstoffiltervervangingen en onderdelenkosten voor 27 olie- en brandstoffilters meer dan 10.000 bedrijfsuren van de machine in vergelijking met veel concurrerende 30-40 ton graafmachines.

Hoge omgevingstemperaturen van 52˚ C, koude start bij -18˚ C en de mogelijkheid om tot 4500 meter boven zeeniveau te werken, maken de 340 geschikt voor vrijwel elke omgeving. Automatische hydraulische opwarming bij lage temperaturen zorgt ervoor dat de machine sneller werkt en verlengt de levensduur van machinecomponenten. Het luchtinlaatfilter met voorfilter heeft een hoge stofcapaciteit en een zeer efficiënte hydraulische ventilator biedt optioneel automatisch omkeren om de kernen vrij van vuil te houden.

Product LinkTM verzamelt automatisch gegevens. Bekijk informatie zoals locatie, uren, brandstofverbruik, inactieve tijd, onderhoudswaarschuwingen, diagnostische codes en machinestatus online via web- en mobiele applicaties. Door de machine-uptime te maximaliseren, Remote Troubleshoot en Remote Flash te gebruiken, kunnen dealers op afstand verbinding maken met de machine om foutcodes te diagnosticeren en de besturingssoftware bij te werken.

Eenvoudige, comfortabele bediening

Van Deluxe tot Premium zijn er uitrustingsniveaus van de Next Generation cabine beschikbaar. Luxe cabines hebben een verwarmde stoel met luchtvering en Premium cabines hebben een verwarmde en geventileerde stoel met luchtvering. Beide hebben een opklapbare linkerconsole voor gemakkelijker in- en uitstappen van de machine.

Een touchscreen-monitor en jog-dial bieden snelle navigatie door de machinebedieningen en bieden gemakkelijke toegang tot de digitale bedieningshandleiding van de machine. Starten zonder sleutel is standaard en Bluetooth-sleutelhanger is beschikbaar. Een Operator ID-toegangscode maakt het starten van de motor mogelijk, en Operator ID kan snel de joystickknop, respons en patroonvoorkeuren voor individuele machinist opslaan en herstellen.

Optionele Cat Stick Steer maakt verplaatsen en draaien veel gemakkelijker. Een groot aantal standaardtechnologieën – Cat Payload-weegsysteem aan boord, Grade Assist voor het handhaven van het niveau en 2D Grade met diepte- en hellingsindicatie – verhogen de efficiëntie van de machinist en de productiviteit van de machine. Alle Cat Grade-systemen zijn compatibel met radio's en basisstations van vooraanstaande externe technologieleveranciers. Machinisten kunnen tot vier diepte- en hellingsoffsets opslaan om snel op nivellering te kunnen zagen zonder nivelleringscontrole. Auto Hammer Stop waarschuwt machinisten na 15 seconden continu hameren en schakelt de hamer na 30 seconden uit om slijtage te voorkomen. Auto Dig Boost en Auto Heavy Lift verhogen de opbreekkracht van de bak en het hefvermogen met 8%, en Lift Assist helpt machinisten te voorkomen dat de machine kantelt.

Technische specificaties 340

Motor Cat C9.3B
Vermogen – ISO 14396, kW (pk) 259 (347)
Bedrijfsgewicht, kg 37.500
Maximaal graafdiepte*, mm 8.210
Maximaal bereik op maaiveld*, mm 11.760
Maximale laadhoogte*, mm 7.470

*6,5 m giek en 3,9 m stick

Importeur voor België: BM-Cat
Importeur voor Nederland: Pon-Cat

 

Voor meer informatie: Caterpillar