Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Bauma 2022: Hyundai toont compleet nieuwe lijn minigravers

Bauma 2022: Hyundai toont compleet nieuwe lijn minigravers

Hyundai Construction Equipment zal zijn volledige minigraafmachineprogramma vernieuwen, met de lancering van een uitgebreide reeks bekroonde EU Stage 5-machines. Met bedrijfsgewichten van 1,7 tot 5,5 ton zullen de minigraafmachines uit de A-serie centraal staan op de bouwbeurs Bauma 2022, die in oktober in München plaatsvindt.

Acht nieuwe modellen, met bedrijfsgewichten van 1,7 tot 5,5 ton, zullen zich bij de onlangs onthulde HX10A Twin Drive micrograafmachine en de topper in het programma, de HX85A, voegen in een totaal gerevitaliseerde lijn van Hyundai minigraafmachines. Drie van de machines, de HX35Az, de HX40A en de HX48Az, zijn door het Design Zentrum Noordrijn-Westfalen in Duitsland al benoemd tot winnaars van de Red Dot Design Award.

In lijn met de zwaardere machines

Het ontwerp draait om het Tiger Eye-verlichtingsthema aan de achterzijde van de machines, hoewel de graafmachines ook geprezen zijn om hun milieuvriendelijke eigenschappen en het bedieningsgemak. Alle minigraafmachines van Hyundai beschikken nu over een dieselmotor die voldoet aan EU Stage 5, waardoor de uitlaatemissies worden verlaagd en het brandstofverbruik voor de klant wordt verbeterd.
Het aangepaste kleurenschema omvat een grijs frontelement, in lijn met de zwaardere graafmachines en wielladers van Hyundai. Aan de achterzijde geven de robuuste, maar strakke lijnen de indruk van een stevige constructie en een uitzonderlijke bouwkwaliteit.

Alle modellen met een bedrijfsgewicht van meer dan 4 ton zijn uitgerust met een aangepast hydraulisch systeem, met Bosch-Rexroth lastafhankelijke bedieningselementen en een pomp met variabele opbrengst. Dit draagt bij tot een soepelere werking en een snellere reactie op de handelingen van de machinist. De lastonafhankelijke beweging van de hydraulische functies zorgt voor gemakkelijk multitasken en een hogere productiviteit.

Uitgebreide mogelijkheden

De minigraafmachines zijn voorzien van veiligheidskleppen op de hydraulische cilinders van de hoofdgiek, de graafarm en het dozerblad, wat de veilige werking ten goede komt. Zij zijn ook uitgerust met optioneel leidingwerk met snelkoppelingen. Uitschuifbare onderwagens en dozerbladen op de modellen HX17A en HX19A zorgen voor meer stabiliteit bij zwaar graaf- en hefwerk, terwijl optionele afgeschuinde bladen worden aangeboden op modellen van meer dan 3,5 ton.
Er zijn lange en korte leplestelen verkrijgbaar, en op sommige modellen ook zwaardere contragewichten. Een achterzichtcamera is ook een optie op graafmachines met een bedrijfsgewicht van meer dan 4 ton. Op de Bauma zullen zes van de acht nieuwe modellen te zien zijn, die de kern van het programma vertegenwoordigen.

"Als winnaar van de Red Dot Design Award van dit jaar zijn wij erg blij dat wij het ontwerp van deze nieuwe serie minigraafmachines op de Bauma-beurs kunnen laten zien," zei Peter Sebold, productmanager minigraafmachines bij Hyundai. "Het lijdt geen twijfel dat de presentatie van een compleet nieuwe productlijn, met zo'n opvallend nieuw design, een blijvende indruk zal maken op de Bauma-bezoekers uit de hele wereld."

Importeur voor België: Hyundai Machines Belgium
Importeur voor Nederland: Van der Spek Vianen

 

Voor meer informatie: Hyundai Construction Equipment Europe