Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

De nieuwe Cat 992 wiellader is tot 48% efficiënter

De nieuwe Cat 992 wiellader is tot 48% efficiënter

Al meer dan een halve eeuw bouwt Caterpillar de 992 mining wiellader. Het best verkochte model van de grote mining wiellader is vernieuwd. De onderhoudskosten tot 10% verlaagd, tot 32% hogere productiviteit en tot 48% efficiënter ten opzichte van de voorganger, de 992K.

De nieuwe Cat C32B motor voldoet aan de Stage 5 emissie-eisen. Door verbeteringen in het ontwerp van de aandrijflijn, zoals motor, transmissie, assen en eindaandrijving is de onderhoudsinval met 20% verlengt.
Met zowel een standaard- als een high-lift-frame is de 992 leverbaar en bij uitstek geschikt voor het laden van Cat 775, 777 en 785 dumpers. Het standaardframe heeft een capaciteit van 23,1 ton in de mijnbouw-uitvoering, voor het scheppen van losmateriaal zelfs 27,2 ton. De high-lift-uitvoering is goed voor 20,4 resp. 24,5 ton.

Productiever en efficiënter

Een nieuwe Z-frame is geoptimaliseerd voor grote prestaties. Verbeteringen in indringkracht en opbreekkracht, zorgen voor een grotere machinecapaciteit en efficiëntie. De nieuwe 992 heeft in praktijktests een tot 48% hogere capaciteit per liter brandstof laten zien tijdens het laden van dumpers met vier bakken tot 90,7 ton. De voorganger 992K heeft hiervoor vijf cycli nodig. De krachtige en efficiënte 992 biedt tot 9,5% meer trekkracht tijdens het laden en tot 20% meer opbreekkracht, waardoor de productiviteit toeneemt.

Verhoogd comfort en veiligheid

De onlangs opnieuw ontworpen cabine van de Cat 992 verbetert het zicht, biedt intuïtieve bediening en bevat technologie van de nieuwste generatie om de efficiëntie te verhogen door gemakkelijk toegankelijke informatie te verstrekken. De grotere voorruit vergroot het glasoppervlak met 25%, wat resulteert in 10% meer zicht. Machinisten zullen de 50% grotere beenruimte en meer breedte bij de knieën op prijs stellen.
De nieuwe 992-bedieningselementen bieden bedieningscomfort voor een lange ploegendienst en zijn voorzien van een elektrohydraulische snelheidsafhankelijke besturing met forcefeedback. Twee 254 mm (10 inch) kleuren-LED-monitoren geven de machinebesturings- en bedieningsfuncties weer. Een afzonderlijk scherm van 203 mm (8 inch) biedt een speciale zicht van de standaard achteruitkijkcamera, uitbreidbaar met een optioneel zicht van 270 graden en objectdetectie.

Lage totale eigendomskosten

De verlengde levensduur van de belangrijkste componenten van de nieuwe 992 en verbeterde toegang voor onderhoud leveren tot 10% lagere onderhoudskosten op. Automatische smering van het hefframe, met robuuste bescherming, zorgt voor een betrouwbaardere werking. Een loopplatform aan de voorzijde vereenvoudigt het reinigen van cabinevensters. Twee grote openingen per machinezijde bieden snelle en gemakkelijke toegang tot het verbeterde koelpakket, waardoor de reinigingstijd wordt verkort.

Productspecificaties 992

Motor Cat C32B
Vermogen bij 1.750 omw/min 614 kW (823 pk)
Bedrijfsgewicht 105.882 kg
Bakinhoudsbereik 11,5 – 24,5 m3

 

Importeur voor België: BM-Cat
Importeur voor Nederland: Pon-Cat

 

Voor meer informatie: Caterpillar