Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Doosan vernieuwt ‘kleine’ hoog sloper

Doosan vernieuwt ‘kleine’ hoog sloper

Doosan heeft op Bauma 2022 de nieuwe DX245DM-7 31 ton zware High Reach sloopgraafmachine gelanceerd, ter vervanging van het vorige DX235DM-5 model.

De DX245DM-7 wordt aangedreven door de Doosan DL06P Stage 5-dieselmotor met een vermogen van 129 kW (173 pk) bij 1.800 omw/min en maakt deel uit van een reeks sloopgraafmachines van Doosan, waaronder de zwaardere DX380DM-7 van 47 ton en de DX530DM-7 van 61 ton.
Kenmerkend voor het ontwerp van alle sloopmachines van Doosan is de DX245DM-7 met een kantelbare cabine met goed zicht, die bijzonder geschikt is voor slooptoepassingen met een groot bereik en een kantelhoek van 30 graden biedt.

Een ander belangrijk kenmerk van de DX245DM-7, dat wordt gedeeld met de andere modellen in het assortiment, is een modulair giekontwerp en een hydraulisch vergrendelingsmechanisme op de machine. Dit biedt de klant een complete, flexibele oplossing waarmee hij dezelfde graafmachine kan gebruiken voor andere toepassingen op de bouwplaats en ook voor sloopwerkzaamheden.
Het innovatieve ontwerp zorgt ervoor dat het een eenvoudig proces is om te wisselen tussen een sloopgiek en een grondverzetgiek om verschillende soorten werk aan hetzelfde project uit te voeren. Er is een speciale standaard voorzien om het wisselen van de giek te vergemakkelijken, die is gebaseerd op snelwisselbare hydraulische en mechanische koppelingen. Er wordt een op cilinders gebaseerd systeem gebruikt om de borgpennen op hun plaats te duwen om de procedure te voltooien.

Ontwerp met meerdere gieken verhoogt de flexibiliteit

Het ontwerp met meerdere giek maakt het ook mogelijk de grondverzetgiek op twee verschillende manieren te monteren, wat met de sloopgiek meer flexibiliteit biedt met in totaal drie verschillende configuraties voor dezelfde basismachine.
Voor de DX245DM-7 die is uitgerust met de 18 meter lange sloopgiek, stelt het indrukwekkende werkbereik de machine in staat om te werken met een sloopuitrusting tot een maximale hoogte van 16 meter. Het aanbevolen maximale gecombineerde gewicht voor het aanbouwdeel en de snelwissel in deze modus is 2,5 ton.

Indien uitgerust met de graafarm in de rechte configuratie, kan de DX245DM-7 werken tot een maximale hoogte van meer dan 9,8 meter. In dit formaat is het aanbevolen maximale gewicht voor het aanbouwdeel en de snelwissel 3,3 ton.
Door gebruik te maken van de graafarm in de alternatieve gebogen configuratie, kan de DX245DM-7 werken met een aanbouwdeel tot een maximale hoogte van 8 meter. In deze modus is het aanbevolen maximale gewicht voor het aanbouwdeel en de snelwissel 3,3 ton.

Hydraulisch verstelbare onderwagen

De DX245DM-7 heeft een hydraulisch verstelbare onderwagen, die uitschuift tot een maximale breedte van 3,74 meter voor optimale stabiliteit bij het werken op sloopterreinen. De breedte van de onderwagen kan hydraulisch worden ingeschoven tot 2,54 meter in de smalle breedtepositie, wat ideaal is voor het transport van de machine.
Het mechanisme is gebaseerd op een permanent gesmeerd, intern cilinderontwerp dat de weerstand tijdens de beweging minimaliseert en schade aan de componenten helpt voorkomen.

Indrukwekkende sloopspecificaties

De machinist werkt vanuit de goed zichtbare, kantelbare cabine op de DX245DM-7 en heeft een uitstekende omgeving die bijzonder geschikt is voor slooptoepassingen met een groot bereik, met een kantelhoek van 30 graden. De maximale penhoogte van de sloopgiek op de DX245DM-7 is 18.070 mm.
Zoals alle sloopgraafmachines van Doosan zijn de standaard veiligheidsvoorzieningen onder meer een FOGS-cabinebescherming, veiligheidskleppen voor de giek, tussengiek en armcilinders en een stabiliteitswaarschuwingssysteem.

Voor België: Semat-Interparts
Voor Nederland: Anema Arum
  ELM Bouwmachines
  Nijland Service
  Snippe Erica
  Staad Groep

 

Voor meer informatie: Doosan Europe