Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Een wereldwijde innovatie in deze machineklasse

Een wereldwijde innovatie in deze machineklasse

Begin dit jaar vierde Wirtgen de marktintroductie van zijn geheel vernieuwde generatie compacte freesmachines. En nu presenteert het bedrijf nog een innovatie. Naast efficiëntie en milieuvriendelijkheid ligt de focus nu weer op ergonomie. Voor het eerst kunnen machines uit de compacte klasse worden uitgerust met een comfortcabine.

De cabine van de modellen W 100 Fi – W 130 Fi zet nieuwe maatstaven op het gebied van ergonomie. Het biedt de machinist een comfortabele, vermoeidheidsarme werkplek en biedt een effectieve bescherming tegen geluidsemissies. Tegelijkertijd beschermt de cabine de machinist bij het werken in alle weersomstandigheden, ongeacht of het winderig, regenachtig, koud of zonnig en warm is. De lucht in de cabine wordt gereinigd door een filtersysteem en de temperatuur wordt geregeld door een automatisch airconditioning- en verwarmingssysteem. De cabine is ook geconstrueerd als een overdruksysteem om te voorkomen dat vuil, stof en gevaarlijke stoffen de werkplek van de machinist binnendringen. Ongeacht de weersomstandigheden blijft de werkplek van de machinist altijd droog en schoon, ook bij het transporteren van de machine.

Een werkomgeving met weinig vermoeidheid bevordert een betere concentratie

Het verhoogde comfort en de lagere impact van omgevingsinvloeden in de cabine zorgen voor een effectieve vermindering van stress en vermoeidheid. De cabine biedt de machinist een aantrekkelijke werkomgeving met state-of-the-art bedieningselementen en hulpsystemen die uniek zijn in deze klasse. Dit zorgt ervoor dat belangrijke factoren die bijdragen aan veiligheid en productiviteit, zoals concentratie en fysieke of mentale capaciteiten, op geen enkele manier worden aangetast. De gevolgen hiervan zijn gemotiveerde operators, werkplezier en maximale veiligheid en gezondheid op het werk. Al met al de beste voorwaarden om van elke dag een productieve werkdag te maken.

Probleemloze communicatie

Ook op het gebied van communicatie toont de comfortcabine voor compacte freesmachines nog een van zijn unieke troeven. Het omgevingsgeluid is zo laag dat de machinist handsfree kan bellen vanuit de cabine. Voor communicatie op de bouwplaats kan de machinist een radioheadset gebruiken of het gemakkelijk toegankelijke zijraam openen om met de bemanning op de grond te praten.

Gesloten cabine voorkomt vandalisme

In gesloten en vergrendelde toestand zijn de cabine en alle bedieningselementen goed beschermd tegen vandalisme. Het is niet langer nodig om aan het begin van het werk of omgekeerd aan het einde van de werkdag beschermkappen te verwijderen en op te bergen of wegklapbare bedieningspanelen te openen.

Importeur voor België: Wirtgen Belgium
Importeur voor Nederland: Wirtgen Nederland

 

Voor meer informatie: Wirtgen