Reportages

Demo Days 2022 Boussu (B)

Demo Days 2022 Boussu (B)

Op zaterdag 3 en zondag 4 september 2022 werden voor de tweede keer de Demo Days in België georganiseerd en met succes!

Na de eerste Demo Days in 2018 nabij Brussel had het Matexpo organisatieteam de tweede editie geplant op de site van ‘Terril de Saint-Antoine’ in de gemeente Boussu nabij de Franse grens. De site is meer dan 33 hectare grote en heeft een hoogteverschil van 60 meter. 

Waar bij de vorige editie een mengsel van zand en grond was, was het deze keer mijnsteen. De circa 4.500 bezoekers konden de standhouders bezoeken op ruime kavels, waar ze machines op verschillende hoogtes konden tonen. Ook voor de trucks was er een zeer ruim parcours uitgezet met een aantal hellingen om ze maximaal aan de tand te kunnen voelen. 
Naast leveranciers van grondverzetmachines en trucks, waren er ook stands van leveranciers van uitrustingsstukken, GPS-systemen, automatische vetsmeersystemen, enz. 

De Demo Days mogen gezien worden als de Belgische tegenhanger van de Nederlandse Technische Kontaktdagen. De volgende Demo Days staan geplant voor september 2024. Voor volgende jaar staat sowieso de 40e editie van Matexpo vast, deze wordt georganiseerd van 6 tot 10 september 2023.