Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Bijzondere Hyundai HX260AL voor GMB; klaar voor de toekomst

Bijzondere Hyundai HX260AL voor GMB; klaar voor de toekomst

Onlangs leverde Van der Spek een wel heel bijzondere Hyundai HX260AL rupsgraafmachine af aan GMB. Bij GMB zorgen ze dat de machinisten niets te kort komen, de machines zijn zeer compleet uitgerust zodat het werk nauwkeurig en efficiënt uitgevoerd kan worden.

Speciaal voor de machinist gaat deze Hyundai HX260AL nog een stapje verder. Vorig jaar stond het leven van Hans op zijn kop, de ervaren vakman moest door een motorongeluk helaas zijn been missen. Hans is een machinist in hart en nieren, met zijn enorm positieve instelling had hij één doel voor ogen; weer op de kraan draaien. Van der Spek is samen met GMB op zoek gegaan naar mogelijkheden om dit te verwezenlijken. Gezamenlijk is het idee van een lift ontstaan en later is Groeneveldt Grijpers ingehaakt om dit idee uit te werken en te produceren. Het resultaat mag er zijn, de afstand bestuurbare hydraulische lift werkt snel en veilig. Op deze manier kan Hans eenvoudig op en van de machine komen. Naast de lift zijn er nog meerdere speciale aanpassingen aan de machine gedaan: voor het starten van de motor is een extra startknop gemonteerd, de loopbordessen zijn extra breed uitgevoerd, extra handrailingen op de bovenwagen voor goede houvast, automatisch motorolie peil- en bijvulsysteem, de Trimble GPS ontvangers vast gemonteerd, Engcon track control voor rijden met scroll-knoppen in de joysticks, brandstofvulpomp aangepast voor tanken vanaf grondniveau, verlichting op afstandsbediening om struikelen in het donker bij aankomst van de machine te voorkomen. Al deze aanpassingen maken dat Hans met veel plezier de dag vol kan draaien.

Zeer lage emissie uitstoot

Voor de aandrijving is de machine uitgerust met een moderne 6 cilinder Cummins motor die voldoet aan de nieuwste en schoonste Stage 5 emissienorm. GMB gaat echter voor het hoogst haalbare en liet de machine eveneens voorzien van een ECO’nergy hybride systeem. Met dit geavanceerde hydraulische systeem wordt de energie van de neergaande giekbeweging opgeslagen, en weer gedoseerd gebruikt zodra hydraulische functies hierom vragen. Dit zorgt naast meer productie voor een aanzienlijke brandstofbesparing en daarmee nog minder uitstoot.

Veilig

Standaard zijn de Hyundai graafmachines uitgerust met een AAVM 360° camerasysteem, waarbij de machinist optimaal zicht heeft op de omgeving rond de machine. Het unieke IMOD-systeem ondersteunt daarbij de machinist door personen in de omgeving van de machine te herkennen en de machinist daarop attent te maken. Als extra is de machine uitgerust met een camera aan de binnenkant van de graafarm, hierdoor heeft de machinist optimaal zicht op het werk zelfs als er een eventueel obstakel tussen staat. Eveneens is de machine voorzien van een extra slangbreukbeveiliging op de bakcilinder en speciale opstappen op de onderwagen.

Compleet

Om goed voor de dag te komen is deze Hyundai HX260AL onder andere uitgerust met extra LED-verlichting, Engcon QS70 EC-Oil volautomatische snelwisselsysteem, afneembaar Engcon EC226 draaikantelstuk en DC2 bediening, een complete Verachtert bakkenset, Freshfilter overdruk met de nieuwste FF6000 controller, Groeneveld automatisch smeersysteem, Trimble Earthworks 3D GPS, Trimble graafautomaat en uiteraard een blinkende RVS-uitlaatpijp.

 

Voor meer informatie: Van der Spek Vianen