Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Eerste wiellader type HL970A opgenomen in het machinepark van Poullard

Eerste wiellader type HL970A opgenomen in het machinepark van Poullard

Stéphane Poullard, president van het gelijknamige bedrijf, leidt het familiebedrijf dat in 1979 werd opgericht door zijn vader, Alain Poullard. Het is gevestigd in Lèves, departement Eure-et-Loir, op enkele kilometers van Chartres. Het bedrijf dat gespecialiseerd is in grondverzet, infrastructurele werken en sloopwerkzaamheden, heeft zojuist zijn eerste machine van het merk Hyundai gekocht. Het gaat om een wiellader type HL970A, geleverd door de regionale dealer Inter Locations Matériels.

Mijn vader Alain Poullard is het bedrijf eind jaren ‘70 gestart. Wij zijn gevestigd aan de rand van Chartres en zijn gespecialiseerd in grondverzet, sloopwerkzaamheden en infrastructurele werken. Mijn vader is destijds alleen begonnen. Hij verhuurde veel materieel voor bedrijven zoals Colas en is geleidelijk aan bouwprojecten gaan doen, die in de loop der jaren en met het groeien van het bedrijf steeds groter werden", aldus Stéphane Poullard, die het bedrijf tegenwoordig leidt.

"Zelf ben ik in 2000 voltijds bij het bedrijf komen werken als chef bouwplaats en vervolgens als werkbegeleider. In dat jaar hadden we ongeveer tien medewerkers. Vandaag de dag heeft SAS Poullard 25 medewerkers en een omzet van 4,3 miljoen euro", licht de 43-jarige Poullard toe. De bedrijfsactiviteiten vinden hoofdzakelijk plaats binnen het departement Eure-et-Loire, en in mindere mate in Yvelines en Essonne. "We voeren daarmee opdrachten uit binnen een straal van 40 à 50 kilometer rondom ons bedrijf, maar we proberen de reistijd tot maximaal een uur te beperken", verduidelijkt hij.

Door de jaren heen hebben de ontwikkelingen niet stil gestaan. In 2005 heeft het bedrijf een recyclinglocatie geopend, genaamd Granudem. De locatie bevindt zich in Chartres-Poisvilliers en wordt geleid door Aline Poullard. In 2014 zag Chartres Amiante het levenslicht, een bedrijf dat gespecialiseerd is in asbestverwijdering, loodverwijdering, rioolreiniging onder hoge druk en stofafzuiging.

Voor al deze verschillende activiteiten beschikt Stéphane Poullard over diverse machines (breker, graafmachine, enz.) van uiteenlopende merken. Problemen met de vorige wiellader hebben hem doen beslissen om te investeren in een Hyundai wiellader HL970A, geleverd door Inter Locations Matériels. "Jaarrond huur ik veel materieel bij Franck Hoyau van Inter Locations Matériels, die ik al meer dan 20 jaar ken. Toen ik mij oriënteerde op de aankoop van een nieuwe machine, was het voor mij een logische stap om hem te benaderen. Bovendien werd mij de gelegenheid geboden om in het Belgische Tessenderlo een aantal machines uit te proberen! Een absolute pré bij het maken van een dergelijke keuze," aldus Stéphane Poullard.

De Hyundai wiellader HL970A werd begin dit jaar geleverd en heeft zijn nieuwe eigenaar inmiddels voor zich weten te winnen. "Wat ik nog het mooiste vind, is het AAVM-systeem van Hyundai, dat voor een zicht van 360 graden rondom de machine zorgt. Veiligheid is echt een sterk punt van deze machine en dat is voor mij ook van groot belang. De machine wordt hoofdzakelijk ingezet op de recyclinglocatie en is ook uitgerust met een weeginrichting en met een laadbak van 4.500 liter. Dit is ideaal voor mijn specifieke toepassing", aldus Stéphane Poullard.

De wiellader HL970A

De wiellader HL970A maakt deel uit van de A-serie: een nieuwe generatie bouwmachines die voldoet aan de Europese emissiestandaard Stage 5. Met haar robuuste en betrouwbare ontwerp, is de machine gebouwd voor een lange levensduur, wat bijdraagt aan lagere exploitatiekosten en een hogere productiviteit. Het bedrijfsgewicht bedraagt 24.200 kg, en de motor is een Cummins L9/EU Stage 5, goed voor een vermogen van 242 kW (325 pk) bij 2.100 omw/min. De bakinhoud bedraagt 4,20 m3 (opgehoopt) en 3,60 m3 (afgestreken).
De uitbreekkracht van de laadbak bedraagt 21.715 kg.

Ongekend comfort

"Het comfort is bij dit model zeker niet vergeten. Veel operators van bouwmachines maken lange dagen. Het is dus van groot belang dat zij zich prettig voelen in hun machine, ook om de uitvaltijd te beperken. Geen punt bij deze ruimtelijke en comfortabele cabine! Dit merk heeft het goed begrepen", aldus de directeur. Bij dit model wordt de operator enorm veel comfort geboden. Zo is de HL970A standaard uitgerust met een grote en comfortabele luchtgeveerde stoel, waarin ook stoelverwarming standaard aanwezig is. Zitting en armsteun zijn volledig verstelbaar. Het dashboard is optimaal uitgevoerd zodat alle informatie tijdens de werkzaamheden gemakkelijk, snel en comfortabel is uit te lezen. Het intuïtieve touchscreen zorgt voor een uitstekende leesbaarheid.

 

Importeur voor België: HMB 
Importeur voor Nederland: Van der Spek

 

Voor meer informatie: Hyundai Construction Equipment Europe