Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Liebherr op Bauma 2022

Liebherr op Bauma 2022

Op Bauma 2022 van 24 tot 30 oktober 2022 biedt Liebherr bezoekers unieke kansen om uit de eerste hand de nieuwste ontwikkelingen te ontdekken op het gebied van bouwmachines, kranen, materiaalbehandelingstechnologie, mijnbouw en componenten. Onder het motto "On your site" laat de Liebherr Group zien dat Liebherr altijd aan de zijde van de klant te vinden is – of het nu direct op de bouwplaats is met hoogwaardige machines of door individueel advies, wereldwijde services en totaaloplossingen .

De Liebherr-stands op Bauma 2022 bieden ruimte aan meer dan 70 exposities op het buitenterrein met een oppervlakte van meer dan 14.000 vierkante meter ( stands 809-810 / 812-813 ). Talloze nieuwe producten en ontwikkelingen op het gebied van bouwmachines, kranen, material handling, mijnbouw en componenten zijn te zien. Daarnaast presenteert Liebherr de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van componenten in hal A4 (stand 326). In hal B5 (stand 439) kunnen geïnteresseerden meer te weten komen over nieuwe producten uit het uitgebreide programma van Liebherr-gereedschapshulpstukken/-werktuigen en snelwisselsystemen. Producten van Liebherr Betontechnologie worden tentoongesteld op de hoofdstand in de buitenruimte en op een extra stand (425) in hal C1, waar de nadruk ligt op mengtechnologie voor prefab-installaties.
Bezoekers hebben ook de mogelijkheid om informatie te krijgen over de opleidings- en instapmogelijkheden in de Liebherr Group op het Career Point van de Liebherr-stand op het buitenterrein, evenals in de ICM Foyer (stand 105).

Digitalisering en aandrijftechniek: Liebherr's bijdrage aan de bouwplaats van de toekomst

Het productsegment mobiele kranen en rupskranen zal op de Bauma verschillende digitale producten presenteren, waaronder talrijke toepassingen in het nieuwe MyLiebherr- klantenportaal zoals de Crane Finder, de Crane Planner 2.0, de licentie voor digitale mobiele kranen, wagenparkbeheer en een nieuwe telemetrische applicatie.
De T 274, een toonaangevende mijnbouwdumptruck van 305 ton, zal worden tentoongesteld met een indrukwekkende demonstratie van het Trolley Assist-systeem.
In het technologiepaviljoen kunnen bezoekers ook kennismaken met de nieuwste producten en diensten uit het Technology Product-portfolio van Liebherr Mining, inclusief de modulaire benadering van emissiereductie in het productsegment.

Naast een statische machinetentoonstelling worden in het kader van meerdere keren per dag liveshows praktische toepassingen van huidige en toekomstige alternatieve aandrijfconcepten voor grondverzet- en materiaalbehandelingstechniek aan het vakpubliek gepresenteerd. Op de hoofdbeursstand geeft Liebherr ook verdere inzichten in en vooruitzichten van toekomstgerichte diensten en oplossingen voor haar grondverzetmachines en overslagmachines.
De nieuwe compacte kraan LTC 1050-3.1 van de Liebherr in Ehingen is naast de conventionele aandrijving uitgerust met een elektromotor. Hierdoor kunnen de kraanbewegingen ook elektrisch worden uitgevoerd. De nieuwe versie van de compacte machine van 50 ton helpt de CO 2 -uitstoot te verminderen en voldoet aan de eisen voor gebruik op ‘zero-emissie’-bouwplaatsen.

Liebherr presenteert op de Bauma ook een nieuwe generatie stationaire menginstallaties. De nieuwe serie stationaire menginstallaties Betomix en Mobilmix kunnen flexibel worden gecombineerd uit geprefabriceerde modules, waardoor meerdere voorgaande series kunnen worden vervangen. Voor klanten betekent dit meer vrijheid in de configuratie van de machines, kortere levertijden, snellere montage en een hoge beschikbaarheid van onderdelen. Bovendien vermindert de optimalisatie van de aandrijvingen het energieverbruik tot 30 procent en verhoogt de weegnauwkeurigheid, zodat tot 7,5 kg cement per kubieke meter beton kan worden bespaard.
LiXplore- cameramonitor en panoramische systemen ook de IoT-totaaloplossingen voor verhoogde gegevensbeveiliging . Dit omvat het geïntegreerde, digitale slijtagemeetsysteem voor optimale bewaking van lagers met een grote diameter, de krachtsensor voor hydraulische cilinders en de digitale toestandsbewaking voor verbrandingsmotoren.

Op het gebied van alternatieve aandrijfconcepten presenteert Liebherr Components de eerste waterstofmotor, de H964, met een hoog rendement en zeer lage NOx-emissies met dezelfde levensduur en onderhoudsintervallen als dieselmotoren. Ook worden de verschillende injectieoplossingen voor waterstof voor middelzware en zware motoren gepresenteerd, evenals grote motoren met een inhoud van 7 tot 100 liter. De nieuwe ontwikkelingen omvatten ook het mobiele energieopslagsysteem, dat in de toekomst zal zorgen voor lokale emissievrije exploitatie van elektrische of hybride bouwplaatsen met maximale vermogensdichtheid, efficiëntie en kwaliteit.

Producthighlights op Bauma 2022

Op Bauma 2022 presenteren de twee productsegmenten grondverzet- en overslagstechniek tal van nieuwe producten, highlights en innovaties op de hoofdbeursstand.

Het uitgebreide portfolio van Liebherr-gereedschapshulpstukken/-werktuigen en snelwisselsystemen wordt gepresenteerd op een aparte ruimte in hal B5, stand 439.
Liebherr breidt zijn lijn van Fiber-torenkranen uit met extreem krachtige machines – en voor het eerst buiten de EC-B-serie. Nieuw zijn de 258 HC-L 10/18 Fibre, de kraan 1188 EC-H 40 Fibre, evenals de kranen 520 EC-B 20 Fiber en 370 EC-B 16 Fibre. Kranen met zeer sterke vezelkabels bieden nog betere prestaties, wat vooral merkbaar is bij grote kranen. Met de 195 HC-LH 6/12 toont Liebherr zijn eerste hydraulische beweegbare kraan in combinatie met een slank en klimmend torensysteem. Ook werkt Liebherr aan toekomstgerichte oplossingen om kraanrijden nog veiliger en efficiënter te maken. Een mooi voorbeeld is de telebediening voor torenkranen, waarmee de machine buiten de kraancabine kan worden bestuurd.

Met de slogan ‘Game changer voor de energie van morgen’ presenteert Liebherr een nieuwe rupskraan: De LR 12500-1.0 met 2.500 ton hefvermogen vormt een aanvulling op het portfolio onder de LR 13000. De ontwerpen van de bovenwagen en de hoofdgiekset nieuwe normen omdat de ongeëvenaard brede hoofdmast de kraan de stabiliteit geeft van een powermast. Liebherr beschrijft het nieuwe giekontwerp als een krachtige giek. Ondanks de enorme capaciteit van de nieuwe rupskraan en de grootte van de afzonderlijke componenten, is Liebherr erin geslaagd een uniek, praktisch concept voor efficiënt transport te creëren.
De nieuwe LTM 1110-5.2 combineert oude troeven met toekomstgerichte innovaties voor meer veiligheid en comfort. Naast deze nieuwe functies produceert Liebherr een volledig nieuw kraanontwerp in serie, dat toekomstgericht is voor de all-terrain-serie.

Liebherr Mining zal zijn bestaande en bewezen mijnbouwoplossingen presenteren op Bauma 2022 en zal ook een gloednieuwe middelgrote hydraulische mijnbouwgraafmachine onthullen - de tweede generatie 8-machine binnen het Liebherr Mining-portfolio.
Andere hoogtepunten van Liebherr Components zijn onder meer de uitbreiding van het assortiment axiale zuigerpompen met nieuwe nominale maten, de hybride cilinder als onderdeel van het Fiber Composite-portfolio, de online configurator voor hydraulische cilinders, de verbrandingsmotor voor offroad-toepassingen, de D976, die compatibel is voor gebruik met HVO, en nog veel meer.

Uit de Unplugged serie brengt Liebherr zes nieuwe producten uit de gebieden heien, boren en hijsen naar Bauma 2022: De heistellingen LRH 100.1 unplugged en LRH 200 unplugged kunnen vier tot vijf uur in batterijmodus werken met een 200 kWh batterijpakket, het opladen kan met behulp van conventionele bouwplaatsstroom. Het batterijpakket kan worden opgewaardeerd tot 400 kWh voor een gebruiksduur van acht tot tien uur. De boorinstallaties LB 25 en LB 30 hebben zich in de loop der jaren als conventionele uitvoering bewezen. De nieuwe Unplugged-versies op batterijen zijn identiek qua toepassingsmogelijkheden, gewicht en transport, maar hebben als bijkomend voordeel ‘Zero Emissions’. Ze kunnen worden gebruikt voor alle standaard toepassingen op het gebied van speciale civiele techniek. De twee rupskranen LR 1130.1 unplugged en LR 1160.1 unplugged van Liebherr in Nenzing hebben dezelfde prestatiegegevens als de conventionele versie. Beide worden op een vergelijkbare manier bediend, wat erg praktisch is als de kraanmachinisten vaak wisselen tussen verschillende machines in een vloot.

 

Voor meer informatie: Liebherr