Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

De Cat 352 met rechte giek blinkt uit in de sloop van lagere bouwwerken

De Cat 352 met rechte giek blinkt uit in de sloop van lagere bouwwerken

De nieuwe Cat 352 graafmachine met rechte giek is robuust gebouwd voor betrouwbare werking in veeleisende toepassingen en is speciaal ontworpen voor sloopwerkzaamheden op laag niveau tot vijf verdiepingen hoog, bruggen en industriële infrastructuren.

De giek/steel-configuratie levert een hoger verticaal bereik tot 12,85 meter, 36% meer stickpenhoogte in vergelijking met de standaard 352-configuratie. De nieuwe 352 rechte giek, die werkt met een gewicht tot 6.000 kg, beschikt nu over standaard Cat-technologieën voor meer veelzijdigheid, precisie en efficiëntie bij zowel sloop- als graafwerkzaamheden.
Het nieuwe optionele ontwerp van 11,35 ton verwijderbaar contragewicht van de graafmachine verhoogt de transportefficiëntie en verlaagt de transportkosten. De mechanische onderwagen met variabele spoorbreedte heeft een transportbreedte van 2.990 mm indien nodig en schuift 500 mm uit in werkmodus voor maximale stabiliteit rondom. De nieuwe zeer efficiënte hydraulische ventilator heeft standaard een automatische omkering om de kernen vrij te houden van vuil en de onderhoudstijd te verkorten.

Eenvoudige, veilige en betrouwbare bediening

De 352 rechte giek is ontworpen voor sloopwerkzaamheden en heeft verstevigde gieken, graafarmen en frame, waardoor de machine langer meegaat. Standaard Falling Object Guards (FOGS) beschermen het dak en de verstevigde P5A-gelaagde ramen aan de voorzijde tegen vallend puin tijdens de sloop, terwijl het zicht op de bouwplaats behouden blijft. Het ontwerp van de onderwagen is schuin om ophoping van modder en vuil te voorkomen en helpt schade aan de rupsen te verminderen, terwijl afgedichte rupspennen en -bussen het rijgeluid verminderen en de levensduur van de onderwagen helpen verlengen. Volledige bescherming van de rupsgeleiding is ook standaard
De operator-ID-functie biedt een drukknop voor het starten van de motor en programmeerbare joystickfuncties die worden onthouden wanneer de machinist zijn unieke ID invoert. Standaard Cat stickbesturing vereenvoudigt bewegingen van de graafmachine met één hand en drukknopbediening voor rijden en draaien. De standaard automatische graafboost biedt automatisch meer vermogen wanneer dat nodig is en zorgt voor een betere bakpenetratie, kortere cyclustijden en een groter laadvermogen. Auto heavy lift biedt meer hefvermogen wanneer nodig en zo lang als nodig. Cat Lift Assist maakt de machinist ervan bewust dat de lading zich binnen het veilige werkbereik van de graafmachine bevindt om kantelen te voorkomen

Standaard Cat technologieën om de operationele efficiëntie te verhogen, omvatten Cat Grade met 2D dat diepte en helling weergeeft op de 10 inch touchscreen-monitor in de cabine. Tijdens het graven biedt Cat Payload realtime gewichtsschattingen aan boord om nauwkeurige laaddoelen te helpen bereiken. Payload kan worden gecombineerd met VisionLink voor beheer op afstand van productiedoelen, terwijl Cat Product Link kritieke bedrijfsgegevens van de machine levert, zoals locatie, uren, brandstofverbruik, productiviteit en diagnostische codes om de efficiëntie op het werkterrein te vergroten en de kosten te verlagen.
Om gemakkelijk objecten en personeel rond de machinist in één oogopslag te detecteren, wordt de 352 Straight Boom standaard geleverd met achteruitkijkcamera's en camera's aan de rechterkant, die kunnen worden geüpgraded om 360 graden zicht te bieden. Kleinere cabinestijlen, grotere ramen, standaard radiale dakruitenwisser en -sproeier verbeteren het zicht rondom de machine. Een premium stoel, verwarmd en gekoeld, is ook standaard.

De 352 rechte giek is gemakkelijk door alle verschillende soorten materiaal heen te werken en heeft een elektrohydraulisch systeem en wordt aangedreven door de in de praktijk beproefde Cat C13B-motor van 330 kW (443 pk). Standaard snelkoppeling, midden- en hogedrukcircuits verhogen de veelzijdigheid van de bediening voor het gebruik van een verscheidenheid aan Cat sloopuitrustingsstukken. Drie motorvermogensmodi, Smart, Power en Eco, helpen het motor- en hydraulisch vermogen af te stemmen op de uit te voeren taak om het brandstofverbruik en de kosten verder te verlagen.

Makkelijk onderhoud

Door gebruik te maken van technologie biedt de nieuwe Cat 352 graafmachine met rechte giek nu diagnose- en updatemogelijkheden op afstand. Met Remote Troubleshoot kan de dealer foutcodes en machineproblemen op afstand diagnosticeren zonder de productiecyclus te onderbreken. Met Remote Flash kunnen software-updates naar de machine worden gepusht en op een voor de klant geschikt tijdstip worden geïnstalleerd.
Alle brandstoffilters zijn gegroepeerd voor vereenvoudigd onderhoud en hebben nu een verlengd, gesynchroniseerd vervangingsinterval van 1.000 uur. Gecombineerd helpen deze functies de eigendoms- en bedrijfskosten op de lange termijn te verlagen.

Brandstof-, olie- en luchtfilters met een lange levensduur verkorten de tijd dat de graafmachine in de werkplaats is, en controles van de hydraulische olie en het ontluchten van het brandstofsysteem worden vanaf grondniveau uitgevoerd. De machinist kan eenvoudig vanuit de cabine de levensduur van het filter en de onderhoudsintervallen volgen. Het bijgewerkte hydraulische systeem verbetert de filtratieprestaties, terwijl anti-aftapkleppen helpen de hydraulische olie schoon te houden bij het vervangen van het filter.

Importeur voor België: BM-Cat
Importeur voor Nederland: Pon-Cat

 

Voor meer informatie: Caterpillar