Reportages

Wirtgen Technology Days 2024

Wirtgen Technology Days 2024

Op donderdag 18 en vrijdag 19 april 2024 hield Wirtgen haar Technology Days 2024 op het terrein van dochteronderneming Kleemann GmbH in Göppingen, nabij Stuttgart.

2700 gasten uit meer dan 100 verschillende landen waren door de Wirtgen Group uitgenodigd. BouwmachineWeb.com was als enige officiële media uit de Benelux aanwezig.

11 primeurs

De Wirtgen Group had duidelijk groots uitgepakt, met een machinetentoonstelling bestaande uit meer bijna 70 machines van alle merken: Wirtgen, Vögele, Hamm, Kleemann, Benninghoven, Ciber en John Deere.
Onder deze machines waren 11 wereldprimeurs aanwezig met onder andere de nieuwe Vögele Super 1800-5i asfaltafwerkmachine uit de Dash-5 generatie. Hamm toonde vier nieuwe producten waaronder een wals uit de HC-serie met een nieuwe VA-trommel. Waarbij met de Smart-Compact-verdichtingsassistent, de VA-verdichters een automatische verdichting tot de doelwaarde mogelijk maken. De Rock Crusher WRC 240i van Wirtgen is een uitbreiding op het grondstabilsatorprogramma. Gastheer Kleemann toonde de MSS 502i EVO, een volledig elektrisch aangedreven zeef. En van Benninghoven werd voor het eerst een nieuwe generatie asfaltbranders getoond die door vier verschillende brandstoffen gevoed kan worden, waaronder 100% groene waterstof.

Kijkje achter de schermen

Het vakpubliek kreeg ook van Kleemann een kijkje achter de schermen. Hierbij was er een complete route uitgezet door de fabriek waar Kleemann haar brekers en zeven produceert.

Van John Deere waren helaas alleen een wiellader en grader vertegenwoordigd. Wie meer John Deere grondverzetmachines in Europa verwacht, zal voorlopig nog even geduld moeten hebben. Wellicht dat Bauma 2025 ons meer te bieden heeft.