Reportages

Open dagen Kemp Groep 2022

Open dagen Kemp Groep 2022

Op woensdag 28 en donderdag 29 hield Kemp Groep op haar vestiging Tiel open dagen 2022. Het grote nieuws tijdens deze dagen was het importeurschap van Kramer wielladers en verreikers.

De laatste open dag die Kemp hield was in 2019 op haar vestigingen in Ommen en Bergschenhoek. Dit jaar was de vestiging Tiel aan de beurt, die tot 1 januari 202 bekend was onder de naam Hans van Driel.

Kramer importeurschap

Met het verkrijgen van het Kramer-importeurschap, breidt Kemp Groep haar aanbod fors uit. De Duitse fabrikant van wielladers en verreikers heeft maar liefst 15 wielladers, 4 telescoopladers en 12 verreikers in het programma. Het bijna 100-jarige Kramer (opgericht in 1925), bouwt sinds 1959 wielladers met vierwielaandrijving. In 1987 bouwden ze de eerste vierwielbestuurde wiellader. Sinds 2000 vallen ze onder het Neuson-concern. 
De Kramer machines zijn kenmerkend door de vierwielbesturing, hierdoor kan er een relatief korte machine gebouwd worden die onder alle omstandigheden stabiel blijft. 

Groots uitgepakt

Kemp pakte in Tiel groots uit. De importeur van onder andere Atlas en Kobelco graafmachines toonde een uitgebreid aanbod van machines van klein tot groot. Ook was er uitgebreid aandacht voor Bomag verdichtings- en asfaltafwerkmachines. Uiteraard konden de Schaeff mobiele midigravers en wielladers niet ontbreken, net als de Morooka en Bens rupsdumpers.
Nieuw op de vestiging Tiel is een eigen afdeling van verhuurbedrijf Huur & Stuur.