Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

TKD 2023: Steelwrist

TKD 2023: Steelwrist

Hoe je van een graafmachine een échte multifunctionele tool-carrier maakt? Dat laat Steelwrist Benelux zien op de komende TKD op stand 116.

Steelwrist AB is een wereldwijde fabrikant van draaikantelstukken, snelwissels en uitrustingsstukken voor graafmachines met het hoofdkantoor in Rosersberg, Zweden, en een Benelux-vestiging in Emmeloord. 

Op de TKD toont Steelwrist meerdere producten en systemen en producten op stand 116, waaronder de SQ volautomatische snelwisselsystemen. Deze snelwissels kennen geen beperkingen wat het gebruik van uitrustingsstukken aangaat. Hoge oliedoorvoeren en drukloze retouren zijn geen bezwaar. Efficiënt en correct gebruik van klepelmaaiers, stobbenfrezen, sloopuitrustingsstukken en draaikantelstukken is geen enkel probleem. 

Efficiente draaikantelstukken

Ook op gebied van draaikantelstukken is er nieuws. Veel van alle graafmachines tussen 3 en 30 ton worden voorzien van een draaikantelstuk Hoe ingewikkelder het werk, hoe hoger de productiviteit bij gebruik van een draaikantelstuk. De nieuwe generatie draaikantelstukken maken dat des te meer waar. Met een High-Flow doorvoer en drukloze retour (lekleiding) door de doorvoer zorgen zij namelijk voor probleemloos gebruik van veeleisende hydraulische uitrustingsstukken onder het draaikantelstuk, ook in combinatie met een volautomatische SQ snelwissel beneden. Daarbij ontbreekt het nieuwe programma voor de kleine machines niet. Vernieuwingen zijn hier onder meer de S30 snelwissel, het TCX kantelstuk én het nieuwe X02 draaikantelstuk. Deze laatste is een volledig gegoten draaikantelstuk met alle voordelen van de grotere modellen, maar daarbij ook onderhoudsvrije lagering en andere nieuwe features.

Genoeg reden voor een bezoek

Maar er is meer op de stand van Steelwrist. Zo toont zij de perfecte integratie van Quantum, het nieuwe plug and play draaikantelstuk-besturingssysteem met absolute positie sensoren en Toolrec. Met Quantum kun je onder meer op afstand instellingen en diagnoses uitvoeren. Compleet met een touchscreen, apps voor iOS én Android en de super comfortabele instelbare L8 joysticks. Dit maakt het uitermate geschikt voor iedere machinist. En dankzij de grote brandstof/energie-efficiëncy is het heel geschikt voor elektrische machines. En als laatste zullen verschillende Steelwrist uitrustingsstukken en bakken gedemonstreerd worden. 

 

Voor meer informatie: Steelwrist