Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Kipper Event: Primeur voor Renault Trucks

Kipper Event: Primeur voor Renault Trucks

Op de stand van Renault Trucks is een ware primeur te zien. Op basis van een Renault Trucks 8x4 uit de C-Range bouwde Terberg Techniek een 8x4 widespread.

Deze C-Range vierasser is de tandem bij Terberg Techniek naar widespread gezet om een wettelijk GVW te realiseren van 43 ton. Het leeggewicht is nog geen 15 ton waardoor er ruim 28 ton netto laadvermogen over wordt gehouden.
Door de as afstand van 1820 mm en voorzien van dubbelwerkende hydraulische veercilinders, wat voor een hoge stabiliteit zorgt. Ook is de laatste as stuurbaar gemaakt; van 0–25 km/u zal de as de theoretische berekende hoek volledig meesturen, tussen de 25–40 km/u wordt de berekende ingestuurde hoek proportioneel verkleind om uiteindelijk bij snelheden van boven de 40 km/u helemaal niet meer te sturen. Dit voertuig is verder voorzien van waterpasregeling en dwarsstabilisatie, waarbij de uitgaande cilinderslag geblokkeerd kan worden (voor hoge kipstabiliteit). Ook is gekozen voor de optie: containerhandelingsysteem, waardoor bij inschakelen van de PTO het chassis zakt tot net boven de bumpstop, hierdoor beide laatste assen dragen. Een mooie optie in combinatie met het 30 ton VDL haakarmsysteem.
Deze stoere Renault Truck C-Range is voorzien van 13 liter motor, twee 10 tons voorassen, stalen bumperhoeken en koplampbescherming. Daarbij maken de kruipversnellingen en de korte wielbasis van 4300 mm de truck extra goed hanteerbaar. Tot slot is de truck voorzien van een zware motorrem, wat ook bij zware ladingen maximaal remvermogen geeft.

 Verder toont Renault Trucks op de stand:
-C 8x4*4 Tridem (Witlox)
-C 8x4 Wide Spread (Pinxteren)
-C 8x4 (Hagen)
-T High T4x2 Turbo Compound
-E-Tech Trafic

En in de demobaan:
-K 10x8

Daarnaast staan er op de stand van dealer LVS Trucks nog een Renault Trucks C 8x4*4 Tridem met een kraan-haakarm en een Renault Trucks E-Tech D Wide 6x2 kraan-kipper.

 

Voor meer informatie: Renault Trucks