Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Meiller presenteert een nieuwe volume kipoplegger

Meiller presenteert een nieuwe volume kipoplegger

De Duitse kipperfabrikant Meiller Kipper brengt een volume kipoplegger op de markt die breed kan worden ingezet, vooral in het transport van de agrarische sector. Daarom is de nieuwe volumeoplegger ontwikkeld om aan de uiteenlopende behoeften van zijn gebruikers te voldoen.

Van kuilvoer tot kunstmest met de Meiller volumeoplegger kunnen een verscheidenheid aan lichte bulkmaterialen met een groot volume worden getransporteerd. Met name het lage gewicht van de oplegger zorgt voor een groter laadvermogen en maakt het tot een efficiënt hulpmiddel voor de landbouwlogistiek. De lage constructie vergemakkelijkt het laden en het pendelende klep en de kipfunctie zorgen voor snel lossen. Meiller voorziet de klep ook van deuren, zodat de oplegger multifunctioneel ingezet kan worden, voor bijvoorbeeld het transport van pallets. Met zijn breedte van 2,44 meter is er ruimte voor twee van Europallets. Optioneel kan een verstevigde vloer besteld worden, zodat er met ene heftruck ingereden kan worden.

Meiller maakt gebruik van een lichtgewicht constructie van de hoogste kwaliteit en heeft een patent ontwikkeld die de kipper in het achterste gedeelte verstevigt. “Als je kipt, wordt de achterzijde het meeste belast, het laatste derde van de oplegger vertoont de hoogste slijtage”, legt Florian Meyer, productmanager bij Meiller. “Met ons ontwerp kunnen we ondanks deze versteviging een licht ontwerp creëren bij een hoog laadvermogen.” Een automatisch proces van gelaste naden op de panelen zorgen ervoor dat aan hoge kwaliteitsnormen wordt voldaan.

Bij de Meiller-volumeoplegger zijn het niet alleen de zijwanden, maar ook de vloer versterkt. Door het lagere zwaartepunt biedt de oplegger met groot volume een betere wegligging en verhoogde veiligheid tijdens transport. Functies zoals de pneumatische bedienbare bumper en andere opties kunnen vrij worden gekozen en maken de koper om zijn voertuig individuele te configureren.

 

Voor meer informatie: Meiller