Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Kobelco hybride longreach voor Van Raak

Kobelco hybride longreach voor Van Raak

De firma Van Raak uit Weelde heeft een Kobelco SK210HLC-10 Long Reach hybride graafmachine in gebruik genomen. Deze compleet uitgeruste hybride rupsgraafmachine, met een bereik van circa 13 meter, is een prachtige aanvulling op het machinepark van Van Raak.

Uniek aan de hybride Kobelco is dat de energie voor de aandrijving niet enkel wordt opgewekt door de zwenkmotor. De 25 kW generatormotor laadt het accupakket continue. Door het vliegwieleffect kost dit zeer weinig energie en wordt de batterij zelfs bij stationair draaien opgeladen. De zwenkmotor van de hybride is volledig elektrisch én bij iedere graafcyclus ondersteunt de elektromotor de conventionele brandstofmotor. Hierdoor kan met een lager toerental hetzelfde werk worden verzet. De Kobelco SK210HLC-10 met groot accupakket met lithium-ion technologie is één van de meest succesvolle hybride machines in zijn klasse.

Naast 900 mm brede rupsplaten is deze hybride machine voorzien van een extra functie, treeplank aan de cabine, automatische smering van Groeneveld en een Trimble meetsysteem.

Over Van Raak

Van Raak uit Weelde is een betrouwbaar familiebedrijf dat zowel in de openbare als in de private sector al jarenlang garant staat voor het afleveren van kwaliteitsvol werk. Door de jarenlange opgebouwde kennis is deze onderneming uitgegroeid tot een innovatief waterbouwkundig bedrijf dat gespecialiseerd is in alle infra- en onderhoudswerken in en rond vijvers, waterlopen en beken. Van Raak is gespecialiseerd in het plaatsen van oeverbeschoeiingen, het bouwen van in- en uitstroomconstructies, het uitvoeren van slibruimingen en het realiseren van fiets- en wandelbruggen. Altijd met speciale aandacht voor de ecologische principes. De beste voorbeelden hiervan zijn het gebruik van NTMB-materialen en FSC of PEFC gecertificeerd hout. 

 

Voor meer informatie: De Bruycker Kemp