Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

De allrounder voor de bouwsector

De allrounder voor de bouwsector

Erdmännchen Erd- und Tiefbau GmbH uit het Duitse Ebsdorfergrund is een grondverzetspecialist voor alle bouwsectoren. Hun werkzaamheden omvatten naast grond- en graafwerkzaamheden ook de aanleg van wegen en het transport van de betreffende planten en materialen. De te vervoeren ladingen variëren, van graafmachines, dumptrucks, walsen, asfaltafwerkmachines en graders tot materialen als betonnen buizen, funderingen en bulkgoederen. Flexibiliteit is daarmee het sleutelwoord voor het wagenpark.

Om het voertuig met maximale veelzijdigheid voor het bedrijf te vinden, ontwikkelden Goldhofer, het VS Verkehrssicherheitsteam Barfuss en Erdmännchen samen een overtuigend transportconcept voor snel, flexibel en veilig transport.

"We hebben veel onderzoek gedaan voordat we het juiste voertuigconcept voor onze vloot vonden", zegt bedrijfseigenaar Stefan Grau. “Goldhofer heeft voor ons een voertuig geconfigureerd dat werkelijk niets te wensen overlaat en waarmee we bijna al onze bouwmachines en uitrusting kunnen vervoeren binnen een totale combinatie-lengte van 16,5 meter.”

De zelfsturende STZ-L 4 A RM semi-dieplader is ontworpen voor het transporteren van bouwmaterieel en -materiaal tot een gewicht van 41 ton. Voor het vervoer van voertuigen met grote banden en verschillende wielbasissen heeft het voertuig naast de wieluitsparingen in de laadvloer, verlaagde buitensecties. Aluminium oprijplaten en zijverbrederingen zijn een integraal onderdeel van het laadconcept. Met een extreem lage laadhoogte van slechts 845 mm op de vloer hebben zelfs grote bouwmachines veel ruimte. De STZ-L 4 A RM wordt geleverd met een doorlopende rubberen vloer op de laadvloer en een praktisch ladingzekeringspakket voor de hoogste veiligheidsnormen. De vloer is uitschuifbaar met bijna 3 meter om extra lengte te bieden voor lange ladingen en machines. De tweedelige, aan de achterzijde gemonteerde hydraulische oprijplaten met hydraulische breedteverstelling zorgen ook voor een passende lage oprijhoek voor voertuigen met een lage bodemvrijheid. De oprijplaten vergrendelen automatisch voor het rijden en hoeven niet extra te worden beveiligd. Een ander veiligheidskenmerk is de radiografische afstandsbediening met Goldhofer's »SmartControl«. Hiermee kunnen alle elektrische en hydraulische besturingen van buiten de gevarenzone (hellingen) worden bediend, wat door het bedieningspersoneel zeer wordt gewaardeerd en zorgt voor een hoge acceptatiegraad. Mirko Viel, een chauffeur met jarenlange dienst bij Erdmännchen, is zeer enthousiast over het nieuwe besturingssysteem en zou niet meer zonder willen.

Een echte allrounder”, zegt Stefan Grau, die trots is op zijn nieuwe oplegger en Scania V 8 trekker. Ongetwijfeld overtuigt de combinatie niet alleen vanwege de technische hoogtepunten, maar ook vanwege de opvallende kleurstelling, waardoor het een echte blikvanger is.

Dealers voor Nederland: Matrax Trading

 

Voor meer informatie: Goldhofer