Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Bauma 2022: nieuwe Sennebogen 830 Demolition met 23 meter sloopgiek

Bauma 2022: nieuwe Sennebogen 830 Demolition met 23 meter sloopgiek

Op de slooplocatie bepalen twee factoren het succes van een project: hoge veiligheid en tijd- en kostenbesparende oplossingen. Sennebogen voldoet met name aan beide eisen met de multifunctionele 830 Sloopmachine. De beproefde sloopmachine van 48 ton zal op de Bauma te zien zijn met twee nieuwe uitrustingskenmerken die hem extreem veelzijdig maken. Naast driedelig sloopmaterieel met een maximale penhoogte van 23 meter presenteert Sennebogen ook een volledig hydraulisch afzetbaar contragewicht, die met een druk op de knop kan worden verwijderd.

Sennebogen 830 Demolition: Veilig demonteren in besloten ruimtes

In stedelijke gebieden vinden vaak sloopwerkzaamheden plaats om ruimte te creëren voor nieuwbouwprojecten. Stedelijke slooplocaties worden daarom vooral gekenmerkt door krappe ruimtes of beperkte werkruimten voor de gebruikte machines. De 830 Demolition is perfect geschikt voor werkzaamheden op krappe binnenstedelijke bouwplaatsen dankzij de modernste, milieuvriendelijke motortechnologie, de compacte afmetingen, flexibele bediening in 360 graden draaimodus en diverse uitrustingsopties. Naast tal van andere veiligheidsvoorzieningen heeft de machine de breedste stempel in zijn klasse met een breedte tot 4,50 meter, waardoor optimale stabiliteit en trillingvrij werken worden gegarandeerd, ook bij demontagewerkzaamheden op grote hoogte. De liftbare cabine, die tot 30 graden kan worden gekanteld, geeft de machinist niet alleen een uitstekend overzicht over het werk, maar houdt hem ook op veilige afstand van de gevarenzone.

Met de krachtige hydrauliek van de machine kan een breed scala aan apparatuur worden bediend, van sloopscharen tot vergruizers, en kan dankzij de optionele snelwissel ook in de kortst mogelijke tijd worden gewisseld. De machine maakt ook indruk met zijn uitstekende sorteerprestaties op het steeds belangrijker wordende gebied van slooprecycling en scheidt moeiteloos het bouwafval dat zich ophoopt.

Nieuw: Driedelige longfront uitrusting voor meer flexibiliteit en een reikhoogte van 23 meter

De nieuwe longfront-uitrusting voor de 830 Demolition maakt een nog grotere afstand tot het sloopobject mogelijk en dus nog meer veiligheid: met de AB23 driedelige sloopuitrusting presenteert Sennebogen een uitrustingsoptie die niet alleen de veiligheidsafstand vergroot, maar de machine ook nog flexibeler in gebruik. De 830 Demolition bedient met gemak grotere reikhoogtes (23 meter) en werkt over uitstekende randen met de nieuwe lepelsteel. Met behulp van het volledig hydraulische snelwisselsysteem kan een uitrustingsstuken met een druk op de knop worden gewisseld en snel en veilig worden omgeschakeld naar een kortere handling-apparatuur zonder dat de machinist de cabine hoeft te verlaten. Met slechts één machine kunt u een breed scala aan taken uitvoeren en zo tijd, brandstof en transportkosten besparen.

Nieuw: hydraulisch lossende ballast voor kostenbesparend transport

Dankzij de nieuwe uitrustingsoptie met verwijderbaar contragewicht kan de 830 Demolition ook nog sneller en voordeliger worden vervoerd, in maximaal drie delen, die met een dieplader naar het volgende sloopproject worden getransporteerd. Een knop op de afstandsbediening vermindert het transportgewicht van de 830 Demolition met ongeveer 10 ton door gebruik te maken van de volledig hydraulische ballaststelling. Bovendien kan de transportbreedte van de uitschuifbare onderwagen worden teruggebracht tot 2,90 meter en wordt het driedelige sloopmaterieel in een transportframe naar de volgende klus getransporteerd - eenvoudig, kostenbesparend en efficiënt.

Presentatie op Bauma 2022

De nieuwe Sennebogen 830 Demolition, uitgerust met een driedelige giek en een afzetbaar contragewicht, zal voor het eerst aan het publiek worden gepresenteerd op Bauma 2022, direct op de Sennebogen-stand, FM.712.

Importeur voor de Benelux: SMT

 

Voor meer informatie: Sennebogen