Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Doosan lanceert nieuwe 8-tons minigraver

Doosan lanceert nieuwe 8-tons minigraver

Doosan heeft de nieuwe DX85R-7 8-tons midigraver gelanceerd, de nieuwste toevoeging aan de volgende generatie Stage 5-mini- en midigravers. De DX85R-7 met gereduceerde zwenkradius (RTS) is ontworpen om maximale prestaties, optimale stabiliteit, grotere veelzijdigheid, meer comfort voor de machinist, bestuurbaarheid, duurzaamheid, onderhoudsgemak en onderhoudsgemak te bieden.

De DX85R-7 maakt gebruik van een nieuw verbeterd platform van de bovenwagen dat meer duurzaamheid en robuustheid biedt en een andere lay-out van de giekzwenkcilinders, wat resulteert in een grotere giekzwenkhoek van 60 graden. Samen maken het RTS-ontwerp en de zwenkhoek van de giek de DX85R-7 ideaal voor werk in krappe ruimtes bij projecten in de bouw, landschapsarchitectuur, nutsvoorzieningen, verhuur, landbouw, recycling, afvalverwerking en vele andere gebieden. De graafkracht van de DX85R-7 is 6,7 ton en dit wordt gecombineerd met een trekkracht van 6,6 ton, terwijl de rijsnelheden van 2,9 km/u in het lage bereik en 4,8 km/u in het hoge bereik zijn.

Nieuwe stijl

De nieuwe, wereldwijde stijl die alle nieuwe Doosan-mini- en midigravers van 2 tot 10 ton gemeen hebben, maar wordt ook aangedreven door de Doosan D24 Stage 5-conforme dieselmotor die 48,5 kW (65 pk) vermogen levert bij 2.100 omw/min. Hierdoor biedt de DX85R-7 graafmachine een uitstekend brandstofverbruik, dat tot de beste in zijn klasse behoort. Hij combineert ook een uitzonderlijk vermogen en een hoog koppel bij een laag toerental, meer dan 9% meer dan het vorige DX85R-3-model. Een combinatie van dieseloxidatiekatalysator en nabehandelingsmethoden voor roetfilters zorgt ervoor dat wordt voldaan aan de Stage 5-voorschriften. De DPF biedt een 25% langere reinigingsperiode van 5.000 uur in vergelijking met de DX85R-3.

Nieuwe High Comfort-cabine

De nieuwe cabine van de DX85R-7 bijzonder ruim en comfortabel, en biedt hij een uitstekend comfort voor de machinist en uitstekende bestuurbaarheid. De cabine heeft een volledig glazen toegangsdeur om het zicht van de machinist aan deze kant van de machine vanuit de cabine te maximaliseren. De vier standaard LED-werklampen met hoge luminantie op de cabine verbeteren het zicht nog verder.

De belangrijkste kenmerken van de nieuwe cabine zijn:
-Een verbeterd verwarmings- en airconditioningsysteem (HVAC).
-Airco-toetsenbord op het bedieningspaneel
-8 inch touchscreen
-Panto-wisser met groter wisoppervlak
-DAB-audio
-Zonnebrillenkoker
-Luchtgeveerde stoel met verwarming
-Duimwiel-joystick
-Extra stroomregeling in de cabine
-USB-oplader en 12 Volt-aansluiting
-Opvouwbare pedalen

Beschermd door een Falling Object Protection Structure, wordt de veiligheid van de machinist in de cabine verder geoptimaliseerd met standaard een achteruitkijkcamera en een optioneel Around View Monitoring 360° (AVM)-systeem dat een keuze biedt uit vijf weergaven op het display (Bird view, Achter, Birdview + Rechts, Achter + Hoek en 3D).

Instelbare extra functies

Het verbeterde HVAC-systeem is het beste op de markt en biedt meer mondstukken voor het geleiden van warme en koude lucht, inclusief mondstukken voor zowel de voor- als achterstijl die samen helpen om de systeemprestaties te verbeteren. Er worden ook grotere nozzles gebruikt om te zorgen voor een directe en voldoende luchtstroom voor operators en handmatige aanpassing van het openen/sluiten van de nozzles is ook mogelijk.
Het HVAC-systeem en de DAB Audio kunnen worden bediend via het 8 inch touchscreen en de feed van de optionele achteruitkijkcamera kan op het scherm worden weergegeven. De monitor toont ook de debietinstelling voor de extra functie, die in 10 stappen kan worden geregeld met de duimwiel-joystick dankzij de nieuw aangebrachte EPPR-klep (elektrohydraulische proportionele drukvermindering) voor roterende en 2-wegfuncties.

Nieuwe ventielenblok

Een nieuw serie ventielenblok (MCV) wordt gebruikt, die verbeterde prestaties levert door het interne drukverlies te verminderen in vergelijking met de DX85R-3. De nieuwe MCV vermindert energieverspilling en drukverliezen met meer dan 40%, waardoor de bedrijfskosten aanzienlijk worden verlaagd. De centrale ligging van de MCV verbetert ook de onderhoudbaarheid en helpt het zicht op het werk vanuit de cabine te optimaliseren.
Een verbeterd werkbereik is het resultaat van de nieuwe positie van het giekvoetpunt, dat 100 mm naar voren en 50 mm naar boven is verplaatst. De DX85R-7 biedt ook verbeterd hefvermogen en stabiliteit door een aantal ontwerpwijzigingen, een herontworpen onderwagen met lagere gronddruk en dubbele flens en dubbele profielrol voor zowel rubberen rupsen als stalen rupsplaten. Verbeteringen aan de dozer op de DX85R-7 hebben de opduwhoogte/graafdiepte en de hefhoek vergroot. Een nieuw ontworpen gegoten contragewicht van 1,45 ton zorgt ook voor een uitstekende balans en stabiliteit van de machine tijdens het werken.
De DX85R-7 biedt onderhoud over het volledige bereik vanaf de grond via een driedelige (midden/links/rechts) achterkap voor de motorkap, die gemakkelijke toegang en eenvoudig onderhoud biedt. Om het binnendringen van vuil te voorkomen is een goed ontworpen gaasafdekking toegepast. De hoog rendement voorfilter en tweetraps luchtfilters zijn eenvoudig te onderhouden en te demonteren door middel van clips.

DoosanCONNECT- telematica

Op de DX85R-7 minigraafmachine is standaard het nieuwste DoosanCONNECT-systeem van Doosan geïnstalleerd, dat een telematicabeheersysteem voor de graafmachine biedt door gegevens van sensoren op de machine te verzamelen.

 

Voor meer informatie: Doosan Equipment