Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Luijendijk & Van der Wal kiest voor Actros SLT met unieke techniek

Luijendijk & Van der Wal kiest voor Actros SLT met unieke techniek

Luijendijk & Van der Wal Graafmachineverhuur & Transportbedrijf B.V. heeft een bijzondere nieuwe Mercedes-Benz Actros toegevoegd aan het wagenpark: de 180 tons Mercedes-Benz Actros 4163 LS 8x4 SLT.

Dit 460 kW/630 pk sterke werkpaard is voorzien van een BigSpace cabine en beschikt over de unieke Mercedes-Benz Turbo Retarder-koppeling. Directeur en eigenaar Ard Luijendijk vertelt: “Deze Actros biedt ons unieke techniek die geen enkele andere truckleverancier af-fabriek in huis heeft.
Als graafmachineverhuur- en transportbedrijf zijn we regelmatig onderweg met zeer zware last, zoals rupsgraafmachines (ook wel wielladers, maar die zijn minder zwaar, red.), brekers en zeven. Deze 180 tons Mercedes-Benz Actros is daarom voorzien van de Mercedes-Benz Turbo Retarder-koppeling: een hydrodynamisch koppelingssysteem dat het manoeuvreren en wegrijden met zeer zware lading eenvoudig maakt. Daarbij was deze Mercedes-Benz ook voordeliger dan de producten van de concurrentie. Wat dat betreft was de keuze voor Mercedes-Benz voor ons dus weer snel gemaakt”, vertelt Ard Luijendijk over de nieuwe Actros 4163 LS 8x4 SLT.

Technologie onmisbaar

In totaal rijdt Luijendijk & Van der Wal Graafmachineverhuur & Transportbedrijf met vier trucks van Mercedes-Benz. Ard Luijendijk legt uit: “De producten van Daimler Truck bieden ons steeds iets unieks dat we nergens anders vinden. We rijden bijvoorbeeld ook met een Mercedes-Benz truck die is voorzien van een fabrieks-vliegwiel-PTO die de grondzuigopbouw aandrijft, en onbeperkt op vol vermogen kan draaien. Dit vind je nergens anders en voor ons is zulke technologie van onmisbare waarde.”

Persoonlijk contact

De samenwerking met dealer Van Mossel is ook naar tevredenheid van Luijendijk. Hij legt uit: “Je wilt werken met mensen die aan een half woord genoeg hebben en even betrokken als deskundig zijn. En ook al doen we zaken met een enorm dealerbedrijf: we ervaren persoonlijk contact en korte lijntjes. Ze hebben verstand van de markt en weten wat er bij ons speelt. Prima werken zo!
Van Mossel voegt toe: “De vraag van deze klant is zeer specifiek en specialistisch. Het is voor ons dan ook telkens weer zaak dat we een Mercedes-Benz leveren die precies past bij de wensen van de klant. We zijn trots en blij dat het met deze spierbundel ook weer gelukt is en danken Ard Luijendijk en chauffeur Arjan Andeweg voor het vertrouwen. Tevens bedanken we Richard de Gier en Frank Spaans van De Gier Rotterdam voor het beschikbaar stellen van hun SLT en de hulp bij de demonstratie.

Uitgebreide kennismaking

Klant Luijendijk & Van der Wal kon voorafgaand aan de bestelling uitgebreid kennismaken met het product. “Van Mossel had geregeld dat we een demonstratie kregen met een Actros SLT van De Gier Rotterdam B.V.: een bedrijf uit onze branche. We konden er mee proefrijden en spreken met de chauffeur. Zo raakten we bekend met de Actros en de voordelen van de Turbo Retarder-koppeling.
Inmiddels heeft Luijendijk & Van der Wal de nieuwe truck zelf ook in gebruik genomen. “We hebben hem laten spuiten en laten bestickeren. De golvende grille van de Arocs hebben we eveneens op deze Actros laten plaatsen. Nu past hij qua looks perfect bij de andere werkpaarden die we in gebruik hebben. De chauffeurs zijn erg enthousiast over de nieuwste truck. De mirrorcams en camera’s rondom blijken eveneens een schot in de roos. Je hebt zo veel beter zicht en veiligheid is alles!

Over Luijendijk & Van der Wal

Het in Zuidland gevestigde Luijendijk & Van der Wal Graafmachineverhuur & Transportbedrijf B.V. houdt zich onder andere bezig met de verhuur van graafmachines (ook met LMB), mini- en midigraafmachineverhuur, grondzuigwagenverhuur en dieplader- en exceptioneel transport. Het familiebedrijf hecht veel waarde aan korte lijnen en persoonlijk contact. Luijendijk & Van der Wal werkt aan projecten voor veel gerenommeerde opdrachtgevers, met name in de industrie. Het materiaal is, samen met deze Mercedes-Benz Actros 4163 LS 8x4 SLT, vaak te vinden rond de Maasvlakte, Botlek, Pernis en de Europoort.

 

Voor meer informatie: Mercedes-Benz Trucks